Τούρτα περιμένατε, σπανακοτυρόπιτα σας σερβίρω!!!
Θα'ρθει και η τούρτα της...Βαλεντίνας μου, υπομονή!!!
Προς το παρόν δοκιμάστε λίγη από την πίτα μου!
Η διαφορά της από τις υπόλοιπες που ήξερα ως τώρα βρίσκεται στις λεπτομέρειες κατασκευής της!
Διαβάστε στα γρήγορα πως γίνεται:
Υλικά:
1 κιλό σπανάκι
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο (το άσπρο μέρος)
1 πράσο (το άσπρο μέρος)
άνηθο, μαϊντανό ή όποιο άλλο μυρωδάτο χόρτο μας αρέσει
200 γραμ. φέτα
1/2 κιλό φύλλο
2 αυγά
1ποτήρι γάλα
λάδι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Τελευταία στιγμή πρόλαβα να τη φωτογραφίσω!!! |
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμυδάκι, ύστερα το πράσο. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα υπόλοιπα χόρτα χοντροκομμένα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Γυρίζουμε τα χόρτα πολλές φορές μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν και όταν είναι έτοιμα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φέτα χοντροκομμένη και αυτή. Απλώνουμε τα μισά φύλλα πάνω σε λαδωμένο πυρέξ, μετά τη γέμιση και τέλος τα υπόλοιπα φύλλα. Υπογραμμίζω ότι μεταξύ τους τα φύλλα τα λαδώνουμε ελάχιστα!Λαδώνουμε καλά και το τελευταίο φύλλο και χαράζουμε την πίτα μέχρι τη γέμιση. Χτυπάμε τα δύο αυγά με το γάλα και μετά περιχύνουμε το μείγμα πάνω στην πίτα. Την αφήνουμε δύο-τρία λεπτάκια, μέχρι ν'απορροφηθεί το μείγμα προς τα μέσα(Ευχαριστώ Niatta για την υπενθύμιση!). Αυτή η διαδικασία κάνει την πίτα μας να φουσκώνει και να γίνεται αφράτη!!! Την ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσει!
Ταιριάζει με τη γιουροβίζιον αλλά και με άλλες οικογενειακές συνάξεις!!!
Καλή επιτυχία!!!
15 comments:
Να προλάβω να πάρω κομματάκι .. τέλεια πρέπει να σου έγινε Μαρίνα μου.
Φιλιά
ΜΜΜΜΜΜΜ!!!! Απίθανη φαίνεται!Ευχαριστώ για την λεπτομέρεια με τα αυγά και το γάλα στο τέλος!! Μάλλον επειδή δεν το έβαζα εγώ, μου στέγνωνε λίγο!!φιλάκια πολλά!!
Να και μια αλλη προταση ενδιαφερουσα να την εχουμε κατα νου...αν και μενα μου αρεσει το φυλλο δια χειρος και ξεροψημενο...φιλακια Μαρινακι!!!
Δηλαδή εγώ που δε βλέπω τηλεόραση δεν δικαιούμαι!!
Καλημέρα.
Καλημέρα και καλώς σε βρήκα! Η σπανακόπιτα είναι η αγαπημένη μου πίτα! Ώραιότατη και η δική σου εκδοχή!
Το θεματάκι με τη γιουροβίζιον, δεν το κατέχω καθόλου ...μα καθόλου...αλλά δυό τρία κομματάκια πίτα, τούτη την ώρα του μεσημεριού, μια χαρά θα μου έπεφταν Μαρίνα μας :-))
Ααααα πολύ ωραια μου φαινεται .. πρόλαβα το τελευταιο κομμάτι; μπα δεν πιστευω ... αναρπαστη θα εγινε... Μαρινιώ μου...χιχ.χ.ι αυτο με το αυγό απο πανω θα ειναι διαφορετικη... στην γευση... καταγραφεται..!!!!!!φιλακια πολλα..
Εγώ μιας και πιτα δεν πρόλαβα θα περιμένω το γλυκό:)
Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.Θα κρατήσω τη συνταγή.
Την επόμενη φορά άφησε λίγα λεπτά το αυγόγαλα πριν το φούρνισμα. Γίνεται πιο τραγανό. Θα την κάνω σίγουρα όταν θα βλέπουμε τον Αγάθωνα!
Για μένα έμεινε; Μιαμ!
Ροδοψημένη και πολύ λαχταριστή! Πάλι καλά που πρόλαβες να τη φωτογραφίσεις!
Φαινεται πολυ ωραια να ειχα και ενα κοματακι!!!!!
ΜΜΜ!!!εδώ με έπιασε η μυρωδιά!!!!
Να υποθέσω πως δεν περίσσεψε κανένα κομματάκι,δεν πειράζει την επόμενει φορά θα έρθω πιο γρήγορα να προλάβω!!!
Να χαίρεσαι και κόρη σου,πολύχρονη και ευτυχισμένη να είναι!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!
Έπεσαν πολλές νηστικές αλλά και πεινασμένες γειτόνισσες απ΄ότι βλέπω και επειδή άργησα, σίγουρα δεν θα βρω όχι κομμάτι αλλα ούτε ψιχουλάκι, βάλε την στην λίστα μαζί με την τούρτα.
Post a Comment