Αν και δεν παινεύομαι για σεφ, αλλά είμαι μία ταπεινή και ελπίζω πετυχημένη μαγείρισσα, αποφάσισα να παίξω στο "hohohochef" της thalassomoν! Το μπλογκάκι της είναι το ονομαστό: "Είναι μιαμ ή μπλιαξ".
Μαγείρεψα λοιπόν ένα αγαπημένο φαγητό από τη φίλη Conna από το μπλογκοσπιτάκι "Sabor".
H συνταγή που επέλεξα είναι το γαμοπίλαφο ή στακοπίλαφο!
Την πρωτότυπη συνταγή θα τη βρείτε ΕΔΩ.
Εγώ την έφτιαξα με μικρές παραλλαγές που οφείλονται στη διάθεση αυτών που το έφαγαν αλλά και στην αδυναμία μου να βρω κάποια υλικά.
Το κρέας που χρησιμοποίησα είναι κοτοπουλάκι και ελλείψη στάκας, έβαλα ένα κύβο ζωμού, για να νοστιμίσω το φαγητό μου και να μη χρησιμοποιήσω βούτυρο! Η αλήθεια είναι πάντως ότι χωρίς στάκα δεν είναι το ίδιο νόστιμο αλλά είπαμε....είμαι περιορισμένη στα υλικά που βρίσκω εδώ!!!
Τέλος τα κορίτσια μου το τρώνε διαφορετικά απ'ότι το σερβίρει η Conna:
Η μία σκέτο,
η άλλη με μαύρο και κόκκινο πιπέρι αλλά και πάπρικα!
Όποια το δοκιμάσει δε θα χάσει!!!
Προσοχή όμως:
προτιμήστε τη συνταγή της Conna για περισσότερη γεύση και πιο πλούσιο αποτέλεσμα!!!
Και του χρόνου με υγεία thalassomoν!!!
Μαγείρεψα λοιπόν ένα αγαπημένο φαγητό από τη φίλη Conna από το μπλογκοσπιτάκι "Sabor".
H συνταγή που επέλεξα είναι το γαμοπίλαφο ή στακοπίλαφο!
Την πρωτότυπη συνταγή θα τη βρείτε ΕΔΩ.
Εγώ την έφτιαξα με μικρές παραλλαγές που οφείλονται στη διάθεση αυτών που το έφαγαν αλλά και στην αδυναμία μου να βρω κάποια υλικά.
Το κρέας που χρησιμοποίησα είναι κοτοπουλάκι και ελλείψη στάκας, έβαλα ένα κύβο ζωμού, για να νοστιμίσω το φαγητό μου και να μη χρησιμοποιήσω βούτυρο! Η αλήθεια είναι πάντως ότι χωρίς στάκα δεν είναι το ίδιο νόστιμο αλλά είπαμε....είμαι περιορισμένη στα υλικά που βρίσκω εδώ!!!
Τέλος τα κορίτσια μου το τρώνε διαφορετικά απ'ότι το σερβίρει η Conna:
Η μία σκέτο,
η άλλη με μαύρο και κόκκινο πιπέρι αλλά και πάπρικα!
Όποια το δοκιμάσει δε θα χάσει!!!
Προσοχή όμως:
προτιμήστε τη συνταγή της Conna για περισσότερη γεύση και πιο πλούσιο αποτέλεσμα!!!
Και του χρόνου με υγεία thalassomoν!!!
13 comments:
μου ανοιξες την ορεξη Μαρινάκι μου!!!!φαίνεται νόστιμο κι ας λείπει και η στάκα!!Χρόνια Πολλά σου ευχομαι και σε φιλώ γλυκά!!!!
Τολμηρή βλέπω τη δεύτερη κόρη!
Όσο για το φαγητό...αγαπημένη γεύση η συγκεκριμένη!!!
Φαίνεται νοστιμότατο! Το φτιάχνουν κι εδώ στη Ρόδο, στ χωριά πολύ!
Καλημέρα!!Τα πάτρια θυμήθηκες;;
Πολύ μου άρεσαν οι προτιμήσεις σας!!
Φιλάκια πολλά, από μια πολύ κρύα Αθήνα.
Εχω γείτονα κρητικό και το γεύομαι συχνά!!Το λατρεύω!!!
Και η δική σου εκδοχή όμως φαίνεται νόστιμη και βεβαίως χωρίς πολλά λιπαρά!!!!Καλή επιτυχία μαρινάκι μου!
Τι μου κανεις βρε Μαρινακι!!!! Και μου'ρθε μια λιγουρα τωρα!!!!
Αυτή τη στάκα όσο την ακούω τόσο με πιάνει τρέλα να τη δοκιμάσω....μου έχει κολλήσει!
Το γαμοπίλαφο δεν το έχω δοκιμάσει επίσης, πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερο σε γεύση πάντως!
Με σόι από την Κρήτη έχουμε βρεθεί σε πολλά τραπέζια με γαμοπίλαφο. Εγώ ούτε που να τ'ακουμπίσω λόγω της γίδας, αλλά τώρα το πράμα αλλάζει με το κοτοπουλάκι!!
Καλή χρονιά και ότι επιθυμείς Μαρινάκι!!!
Γεια σου Μαρίνα:)
Χαίρομαι που σε ανακάλυψα μέσα από το παιχνίδι του Hohoho Chef!!
Η επιλογή σου φαίνεται εξαιρετική, διάλεξες υπέροχη συνταγή!
Φιλιά!
Kαλή Χρονιά Μαρίνα.
Διάλεξες ενα αγαπημένο φαγητό απο το μπλογκ μου. Χαίρομαι που σου άρεσε έστω και με τις παραλλαγές σου.
Να ευχαριστήσω και απο εδώ την Μωβούλα για το παιχνίδι που έγινε αφορμή να "ανακαλύψουμε" καινούρια μπλογκ και να "ξεψαχνίσουμε" παλιά.
Φιλιά πολλά
Δεν εχω φαει γαμοπιλαφο αλλα και το δικο σου μια χαρα το βρισκω.
Μαρίνα μου καλως σε βρήκα! Μου αρέσει ιδιαίτερα το μπλογκ της Κωνσταντίνας και η συνατγή που διάλεξες φαινεται υπέροχη!
Καλό βράδυ!
Post a Comment