Είναι βραδάκι και δεν ξέρεις τι να τσιμπήσεις;
Έρχονται φίλοι ξαφνικά και αναρωτιέσαι τι να τους σερβίρεις μαζί με το κρασάκι ή τη μπύρα;
Έχεις παιδικό πάρτι στο σπίτι και πρέπει να ετοιμάζεις γρήγορα μεζεδάκια;
Μία είναι η λύση: τα φουρφουρίνια!!!
Υλικά:
1 φύλλο μπριζέ ή σφολιάτα (έτοιμα)
200 γρ. γκούντα ή ρεγκάτο τριμμένο
150 γρ. μπέικον
1 αυγό
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το φύλλο και απλώνουμε πάνω του το τυρί και το μπέικον ψιλοκομμένο. Τυλίγουμε το φύλλο σαν ρολό από τη μεγαλύτερη πλευρά του και κόβουμε με μαχαίρι μικρές ροδέλες, στο πάχος του μεγάλου μας δάχτυλου. Γυρίζουμε τις ροδέλες ανάσκελα. Χτυπάμε το αυγό και, με πινελάκι, περνάμε λίγο αυγό πάνω από κάθε φουρφουρίνι. Ψήνουμε στο αέρα, στους 190 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.
Παρατηρήσεις:
1) Το τυρί που θα χρησιμοποιήσετε έχει να κάνει με τα γούστα σας.
2) Τα έφτιαξα και με φέτα, ελιά, λιαστή ντομάτα και ρίγανη. Πεντανόστιμα!!!!
3) Τοποθετείστε στο ταψί λαδόκολλα.
Καλά μαγειρέματα!
16 comments:
Φιλενάδα αυτό το φτιάχνω χρόνια αλλά δεν το ήξερα με αυτό το όνομα!!!
Τι μαθαίνω η γυναίκα!!!
Πολλά πολλά φιλάκια και καλή συνέχεια στα κορίτσια!!
Τι περίεργο όνομα !!!
Εγώ τα φτιάχνω και τα λέω "ρολάκια" .. χαχαχα
Είναι απίθανα και κάθε φορά αλλάζω ζύμη !!
Φιλιά
Ευκολα γινονται και ευκολοτερα τρωγονται τα φουρφουρινια σου.Καλη εβδομαδα να εχεις.
κοριτσάκι μου κι εγώ τυρένια ρολάκια τα έλεγα...
αλλά το φουρφουρίνια μ' αρέσει πιό πολύ...λολ
φιλιά και ευχαριστούμε για τη...ψήφο εμπιστοσύνης...
ελπίζω αύριο να βροντοχτυπήσεις τις χάντρες σου-:))
Σκέτη λιχουδιά!!!Μαρινάκι θα τα κάνω όχι με γκούντα αλλά με ελληνικά τυριά !!!! Ευχαριστούμε για την συνταγή . Καλή εβδομάδα και φιλάκια
Νοστιμα δειχνουν! μμ!!!!
Γεια σου Μαρινακι!!! Μμμμ νοστιμοτατα φαινονται!!! Το φυλλο μπριζε ομως ποιο ειναι? Ρωταω εγω η ασχετη!!!
Λατρευω το ονομα!!!
τελεια πρεπει να ναι και με πολλες πολλες παραλλαγες!!
Πανεύκολα και λαχταριστά,το φύλλο μπριζέ με μπέρδεψε,υπάρχει στην Ελλάδα με αυτό το όνομα;
και εγώ ρολά τα έλεγα...αλλά το δικό σου όνομα είναι πιο εύηχο οπότε θα το υιοθετήσω...τα έκανα στα γενέθλια του Νικόλα και έγιναν ανάρπαστα...
Κι' εγώ σαν την Ξανθή!
Όσο ζω...μαθαίνω.
Τούτη την ονομασία δεν την ήξερα ομολογώ και μόλις την διάβασα (πριν δω τη φωτογραφία) σε κάτι παιδικό πήγε το μυαλό μου :-))
καλό θα το κάνω!
Γρήγορη, πρακτική και επιδέχεται παραλλαγές!
Μπράβο φαίνονται νοστιμότατα και προπαντώς γρήγορα!!
Πολύ καλή η ιδέα σου. εγώ το κάνω με ζάχαρη, σταφίδες και κανέλα!!!
Σούπερ ονοματάκι!!!!!
Post a Comment