Friday, March 11, 2011

Πριν απ' όλα και πάνω απ' όλα είναι...

...η αγάπη!!!

Το "πιστεύω" μου στη ζωή είναι: όταν δώσεις αγάπη, θα λάβεις αγάπη!
Ρομαντικό;;;
Ίσως!!!
Δεν σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι έτσι και πολύ περισσότερο, δεν αισθάνονται το ίδιο!

Πόσες φορές, στο παρελθόν, εμπιστεύτηκα λάθος άτομα που νόμιζα για φίλες μου!!!
Λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου, αλλάζαμε συχνά περιοχές διαμονής και δεν έκανα ποτέ φιλίες καρδιάς, φίλες που να τις έχω από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι σήμερα.

Έρχεται λοιπόν το απρόσωπο διαδίκτυο και φτιάχνει ανθρώπινες σχέσεις, όχι βέβαια βαθιά προσωπικές, αλλά ζεστές που σε κάνουν να
αναρωτιέσαι: υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι (...;....!...).
Ναι, αυτό είναι που νοιώθω όταν διαβάζω τα σχόλια που μου κάνετε: ΖΕΣΤΑΣΙΑ!

Αυτό το συναίσθημα ένιωσα και όταν έλαβα ένα όμορφο δώρο από την Χ....- alla logia, έτσι απλά γιατί ήθελε να μου στείλει κάτι από εκείνη!!!

Μακάρι να είχα μια τεράστια αγκαλιά να σας βάλω όλες μέσα,
να σας έχω κοντά, να εργοχειρομαγειρεύουμαι, να κουβεντιάζουμε με τις ώρες!

*
Οι σκέψεις μου αυτές τις στιγμές είναι και κοντά στη φίλη μου την Aya από την Ιαπωνία εξαιτίας του σεισμού. Μακάρι να είναι καλά και αυτή και η οικογένειά της και το αγέννητο μωρό της!!!

32 comments:

Χαρά Θεοδωρίτση said...

Δεν ξέρω Μαρίνα, αν μπορούν και πόσο, να γίνουν οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσω διαδικτύου βαθιές,αλλά τις θεωρώ πολύ πιο ειλικρινείς απο του έξω κόσμου, γιατί αφενός βασίζονται σε κοινά ενδιαφέροντα και αφ ετέρου δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά. Η μόνη "ζήλεια" λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη να πας κι εσύ παρακάτω δημιουργικά. ΑΥτά πιστεύω και χαίρομαι που τα ζω, γιατί οι φίλες που έχω γνωρίσει μέχρι τώρα δεν με διαψεύδουν!Φιλάκια πολλά

Marina said...

@ΧΑΡΑ
Έχεις απόλυτο δίκιο!!! Ελπίζω μάλιστα να γνωρίσω και εγώ μερικά κορίτσια από κοντά στο μέλλον!

λΕλένη said...

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου! Και με το σχόλιο της Χαράς φυσικά! 2μήνες και κάτι τώρα που βρέθηκα ανάμεσα σας νιώθω ότι έχω πάρει τόση αγάπη που δεν μπορούσα να το φανταστώ! Παρόλο που έχω "φάει" πολλές φορές το κεφάλι μου πιστεύοντας στη φράση του Λ.Μπουσκάλια ότι "Ο μόνος λόγος που έχεις κάτι είναι για να το δίνεις" συνειδητοποιώ ότι ζουν ακόμα ανάμεσα μου "ρομαντικές" ψυχές που δίνουν και μοιράζονται αγάπη και γνώσεις με ανιδιοτέλεια!
Τα φιλιά μου στις όμορφες Βρυξέλλες!

Νίκη said...

ΣΥΜΦΩΝΏ ΚΙ ΕΓΏ ΜΕ ΌΣΑ ΛΈΤΕ, ΠΑΡΌΛΟ ΠΟΥ ΕΊΜΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ, ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ , ΠΟΥ ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ!

Marina said...

@λΕλένη
Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσω οπωσδήποτε! Νομίζω ότι με αντιπροσωπεύει πλήρως!

@Νίκη
Τι να σου πω βρε Νίκη...ή έτσι είναι όπως τα λες ή είμαστε όλες πολύ ρομαντικές!!!

foufoula89 said...

ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΙΓΟ ΡΟΖ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΛΕς ΑΠΟ ΤΑ BLOG ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕς ΣΧΕΣΕΙΣ ...ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...

magda said...

Καλώς όρισες στην μπλογκογειτονίτσα μας !!!
Έχεις δίκιο κι εγώ δεν είμαι τυχερή στην φιλία. Αλλά εδώ βρήκα απέραντη αγάπη και ζεστασιά.
Ας την χαρούμε όσο μπορούμε.
Κι εμένα ο νους μου είναι στην Ιαπωνία σε μια μπλογκοφίλη. Της έγραψα πρωί μόλις άκουσα τα κακά μαντάτα, αλλά ακόμα δεν φάνηκε. Μπορεί να μην λειτουργούν τα δίκτυα, ποιος ξέρει;
Ο Θεός όλο τον κόσμο να προστατεύσει.
Φιλάκια πολλά και ειλικρινή χχχχχ

Rena said...

Το ίδιο νιώθω κι εγώ και πιστεύω πως έτσι είναι!

Ξανθή said...

Καλησπέρα!!
Επειδή τριγυρίζω στο διαδίκτυο γύρω στα πέντε χρόνια μπορώ να πω ότι όταν είσαι προσεκτικός μπορείς να αποκτήσεις φίλους απλά έτσι, φίλους αληθινούς και καρδιακούς έστω κι αν δεν τους έχεις δει ποτέ από κοντά. Αν δεν είσαι προσεκτικός θα κάνεις φίλους "εχθρούς".
Δυστυχώς το απρόσωπο πολλές φορές κρύβει κάτι.
Είμαι ευτυχισμένη γιατί έχω αποκτήσει πολλούς φίλους μέσα από αυτή τη διαδικασία αληθινούς φίλους καρδιάς καλύτερους από εκείνους που είχα κάνει χρόνια πριν από κοντά.
Σε φιλώ και σου εύχομαι οι φίλοι σου πάντα να είναι αληθινοί!!

ayamlin said...

Thank you, marina!
now I'm going to bed.
it's about 4 in the morning.
I hope big earthquakes don't happen until I wake up.

Anonymous said...

Τόσο όμορφα αυτά που γράψατε όλες, τόσο ρομαντικά, τόσο ανθρώπινα! Θα ήθελα να ισχύουν απόλυτα, σε κάθε σχέση, σε κάθε απόπειρα να συναντήσουμε τους άλλους και να επικοινωνήσουμε.
Θα ήθελα να είναι πάντα θετικές οι εμπειρίες. Αλλά δεν είμαστε πια παιδιά και ο κόσμος δεν είναι πλασμένος αγγελικά. Ήδη μιλήσατε για κακές εμπειρίες...Όλες έχουμε τέτοιες, περισσότερες ή λιγότερες. Μέσα στη ζωή είναι όλα.
Προς το παρόν, το διαδίκτυο μου δίνει χαρές και όταν βλέπω τις επισκέψεις σας νιώθω όπως όταν έρχονται φίλοι. Περιμένω λοιπόν πώς και τί...Όλοι όμως ξέρουμε πως δεν είναι πάντα καλό το ιντερνετ, όπως και στην "κανονική" μας ζωή δεν είναι όλοι καλοί. Ο χρόνος τα ξεκαθαρίζει όλα για όλους. Μακάρι, λοιπόν, να υπάρχουν μόνο ευχάριστες εκπλήξεις για όλες, να μην προκύψει καμιά απαγοήτευση στην πορεία.
Το εύχομαι για όλες μας και προπαντός σου το εύχομαι εσένα, "γειτόνισσα" Μαρίνα.

Ειρηνη Σ said...

Μαρίνα μου οπως στον αληθινό κοσμο ετσι και στον ιντερνετικο υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι
διαλεγουμε αυτους που θελουμε και τους κραταμε
εγω παντως που πολλες φορες νοιωθω μονη και μακρια απο τους δικους μου ανθρωπους -φιλους και συγγενείς- μεσα στο ιντερνετ βρηκα καποιους ανθρωπους που γιναμε φιλοι με ολη την σημασία της λεξης και βλεπω οτι σιγα σιγα αυτοι οι '''κάποιοι''' πληθαίνουν
ευχομαι να εισαι καλα και χαρουμενη

μπλεγμένο κουβάρι said...

Marina, αποτύπωσες ακριβώς αυτά που αισθάνομαι κι εγώ! Τελικά μήπως οι αληθινές σχέσεις βρίσκονται εδώ?

manousina said...

Αγάπη δίνεις αγάπη παίρνεις, ίσως όχι από το ίδιο άτομο αλλά πιστεύω ότι οι πράξεις μας επιστρέφουν σε εμάς.... Ένας καινούργιος κόσμος έχει ανοιχτεί μπροστά μου αυτούς τους 10 μήνες που γυρνάω στην γειτονια... Μέσα σε αυτούς τους 10 μήνες γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους από διάφορα μέρη της γης, έμαθα πολλά πράγματα και είχα την χαρά να συναντήσω και κάποιους από αυτούς και ευτυχώς η καλή γνώμη που είχα σχηματίσει για αυτούς επαληθεύετηκε και με το παραπάνω. Όταν μια μέρα δεν προλαβαίνω να μπω, σας σκέφτομαι, αναρωτιέμαι τι να έγινε σήμερα στην γειτονιά... Μακάρι να μπορέσουμε κάποια στιγμή να πιούμε ένα καφεδάκι παρέα ή καλύτερα ένα κρασάκι... Καλό βράδυ Μαρινάκι εκεί στα ξένα και ο Θεός να φυλάει όλο τον κόσμο!!!!

Unknown said...

Αχ Μαρίνα εδώ μέσα έχω γνωρίσει περισσότερες αλλά το σημαντικότερο καλύτερες φίλες απο όσες γνώρισα όλη μου τη ζωή!!! Η ζεστασιά, η αγνότητα, η φιλική διάθεση, τα χαμογελαστά πρόσωπα και η χαρούμενη διάθεση με κάνουν να αισθάνομαι τέλεια!!!
Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της παρέας!
Σε φιλώ και στέλνω κι εγώ την θετική μου σκέψη στην φίλη απο την Ιαπωνία

EVAGELIA VRETTOU said...

Με βρίσκεις τόσο σύμφωνη! Ακριβώς το ίδιο νοιώθω κι εγώ με την ενασχόλησή μου με το Blogging. Άλλωστε το είδες και στην τελευταία μου ανάρτηση. Και μιας και είναι σχετικό, σε ευχαριστώ κι εγώ και η αδερφή μου (κορίτσια για σπίτι) για όλα τα γλυκά σχόλια που μας αφήνεις. Να είσαι καλά και ότι καλύτερο σου εύχομαι.

ayamlin said...

Marina!
Thanks for worring me.
the nuclear plant in Japan exploded. isn't it so dangerous?
on TV now people say " don't go out n stop AC conditioning. "

Anonymous said...

Να πω δυο λέξεις ακόμα που προηγουμένως δίστασα-ντράπηκα να πω εις επήκοον όλων, αλλά αισθάνομαι τελικά άσχημα που κράτησα για μένα. Το δωράκι ( τώρα από άλλο πισι βλέπω πως το δείχνεις κιόλας, πριν δεν το είχα δει, γιατί το δικό μου δε δείχνει τις φωτογραφίες και το γιατί δεν το ξέρω) είναι άνευ σημασίας άλλης, πέραν της ανάγκης μου να δείξω την αγάπη και τη ζεστασιά που ανέφερες στην ανάρτησή σου. Κυρίως, γιατί, όταν είσαι στην ξενιτιά, όσο καλά και να περνάς, όσο πλούσιες εμπειρίες κι αν αποκτάς, έρχεται η ώρα και λες "αμάν, η πατρίδα, αχ, ένας δικός μου, ένας συμπατριώτης να με καταλαβαίνει". Εγώ νιώθω ακόμα ευγνωμοσύνη για όσους μου τηλεφωνούσαν έξω, νιώθοντας την ανάγκη που είχα.
Αυτά όμως, για ανθρώπους που δε μας ξέρουν καλά, ακούγονται μεγάλα λόγια, παραφουσκωμένα, και καλύτερα να τα περιορίζουμε, ώσπου ο χρόνος να δώσει τις αναγκαίες αποδείξεις συναισθημάτων.

Εμείς οι φιλόλογοι λέμε "εξ όνυχος τον λέοντα", ή πιο λιανά, από το λίγο, από τη λεπτομέρεια καταλαβαίνεις και το πολύ. Όσες μου γράφετε, θα δείτε στην πορεία από το λίγο-λίγο ότι όσα λέω τα εννοώ και όσα δε λέω, μα είναι ευδιάκριτα - όπως άλλωστε και στα δικά σας κείμενα - είναι ακόμα περισσότερα. Οι διπλανοί της κοινωνίας, ευνοϊκοί ή εχθρικοί, δεν με αφορούν εδώ μέσα, είμαι απλώς ο εαυτός μου και δεν δίνω εξετάσεις σε κανέναν.

Αυτά έχω να πω προς το παρόν και τα λέω με αγάπη ανυπόκριτη. Συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου.

Χρυσούλα

Marina said...

@....σε όλες...
Χαίρομαι που μοιραζόμαστε τα ίδια αισθήματα!!! Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη να νοιώσουμε αγάπη και ελπίζω, διαχρονικά, να αποκτήσω αυτό που πάντα ονειρευόμουνα: φίλες καρδιάς!

@alla logia
Πως με νοιώθεις...!!!!

ιρινι said...

Εγώ τώρα που αισθάνομαι οτι σε γνωρίζω απο...πάντα , πως να το εξηγήσω????
Δεν ξέρω αν αυτό ειναι φιλία, και δεν θα μπω στην διαδικασία να το αναλύσω εδώ....Ξέρω ομως οτι σε νοιάζομαι, και αν δεν δω ανάρτηση σου η σχόλιο σου , κάτι μου λείπει!!!!
Σε φιλώ ..μέχρι να σε δώ απο κοντά και να σού δώσω μια αγγαλιά και ενα φιλί απο κοντά!!!!!

Vita said...

Στο έχω ξαναπεί κορίτσι μου ότι εσύ είσαι καλός άνθρωπος και βλέπεις όλα γύρω σου με θετικό τρόπο. Όχι ότι δεν υπάρχει χρυσάφι. Υπάρχει, αλλά παράλληλα με το χρυσόχαρτο που γυαλίζει άνευ αξίας...
Πέρασες από της Ριρής; Άντε με το καλό νάσαι μαζί μας το καλοκαίρι
Φιλιά

lourdi lourdaki said...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ..
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!
ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ!!!
ΣΕ ΦΙΛΩ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΦΙΛΕΝΑΔΑ!!

ayamlin said...

Thank you, Marina!
I and my family is OK.
it was lucky the earthquake happened on Friday.
but tokyo is contaminated with radiation, I think.
but the government doesn't tell the truth.

Marina said...

@RIRI
Και εγώ το ίδιοοοοοοοοο..........!!!

@Vita
Κατάλαβα ότι εννοείς να προσέχω τα χρυσόχαρτα! Αυτά τα χρυσόχαρτα με έχουν τυλίξει πολλές φόρες και τότε έσκαγα από τη στεναχώρια μου...Αποφάσισα όμως πως ΠΟΤΕ ΠΙΑ! Απλά τους ξεπερνώ και χαίρομαι διπλά την λάμψη του χρυσαφιού!!!

@lourdi lourdaki
Να'σαι καλά!!! Και εσύ να περάσεις όμορφα, συνεχίζοντας την καλή διάθεση της συνάντησης!

χρυσάνθη said...

Μαρινάκι μου , μόλις έφυγαν οι φιλοξενούμενοί μου και πέρασα να σου πω μια γλυκιά καληνύχτα.Είμαι κατάκοπη.Σήμερα δεν θα το ξενυχτήσω!!Την αγάπη μου!

Δημιουργία said...

Καλη εβδομαδα να εχεις Μαρινα, ομορφη ζεστη και χαρουμενη.Οσο γι'αυτα που γραφεις, θα συμφωνησω με τη Χαρα.

ayamlin said...

Marina, Thank you for everything!
I really appreciate your kindness!
I'm lucky to have such a great friend!

Magdalene B. said...

εύχομαι να ναι καλά η φίλη σου... χαίρομαι που νιώθεις έτσι!και γω νιώθω το ίδιο!Η Ειρήνη Σ τα λέει πολύ όμορφα. Ειναι πολύ όμορφο που μοιραζόμαστε πράγματα κ καταφέρνουμε ν κάνουμε φιλίες στο ιντερνετ!

Tamara Jansen said...

Good thing there is a free translator on the internet so I can still read your blog, Marina! Hope all is well in your home and thanks for visiting mine!!!

ayamlin said...

Hi Marina!
I'm so impressed your love!
worry that your children said is right.
yes, everybody think of that.
it's not a bad thing!
thank you for explaining and saying that to your children.
I never forget your kindness.
I could run away to Belgium, Austria also Greece!
Thank you so much!

Marina said...

@...προς όλες...
Συγνώμη κορίτσια που δεν σας απαντώ αλλά και που κάθομαι στην καρέκλα πονάνε τα κόκκαλά μου!!!!
Ελπίζω αύριο να είμαι κάπως καλύτερα...

Maria said...

Μαρινάκι συμφωνώ και επαυξάνω σε όσα γράφεις! Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Παίρνεις ότι δίνεις εδώ μέσα! Δίνεις την ψυχούλα σου, και για αντάλλαγμα παίρνεις αγάπη και φιλία!